Na Gardskem jezeru ni nikoli dolgčas

Na Gardskem jezeru ni nikoli dolgčas

Zakaj na Gardsko jezero? Večina ljudi pozna Gardsko jezero po Gardalandu ter obišče ta čudoviti predel Italije le za en dan. S partnerjem sva se prvič podala na poletni dopust na to čudovito jezero, ko sva bila še brez otrok. Odkrila sva številna čudovita mesteca, ki se vrstijo eno za drugim po 145 kilometerski poti okoli jezera. Sirmione, Peschiera del garda, Lazise, Bardolino (poskusite tudi odličen rdeči vinček Bardolino), Garda, Malcesine, Riva del Garda, Limone sul Garda ter Salo so samo nekatera mesteca, ki jih ne smete izpustiti iz seznama ogledov ter posedanja na espresu kavici sredi mestnega trga.

Prav gotovo vas zanima nasvet glede bivanja. Na 370 kilometersko pot v tako čudovite kraje Italije se prav zagotovo ne odpravimo le za en dan. Za krajše raziskovanje priporočam vsaj tridnevni izlet. Naša družina obožuje naravo in čeprav se cel dan podimo po mestnih uličicah, zabaviščnih parkih, bazenih in gorah, se zvečer radi vračamo v podeželjsko hišico, turistično kmetijo z bazenom ali B&B. Najlepše in dokaj ugodne turistične kmetije najdete na podeželju med Gardskim jezerom in Mantovo v krajih Volta Mantovana, Vileggio sul Mincio, Borghetto, Castellaro Lagusello, Ponti sul Mincio in ostali kraji v okolici. Reko Mincio, ki teče skozi te kraje, obdaja kolesarska steza vse do Gardskega jezera. Tako se lahko poda na kolesarski izlet celotna družina. Mi smo se tokrat odločili za čudovit in ugoden B&B .

Na Gardskem jezeru lahko tudi hribolazite. Iz slikovitega mesteca Malcesine se dviguje sodobna gondola, ki vas popelje na 1760 m visok Monte Baldo. Postopoma se vam odpira pogled na Gardsko jezero in na vrhu gore lahko uživate v čudovitem razgledu na celotno jezero. Priporočam sprehod po grebenu na levo stran ob izhodu iz gondole, ki je primeren tudi za manjše otroke in vam odpira pogled na obe strani gore. Na Monte Baldu srečate kravice, sprehodite apake ter zajahate konjičke. Gondola ima vmesno postajo, zato ne pozabite presesti ter nadaljevati pot do vrha gore.

Glede zabave za vse generacije, priporočam obisk čudovitega aquaparka Cavour. Ni tipičen park z bazeni in tobogani. Gre za nekaj hektarov veliko ozemlje sredi polj z ogromnimi površinami perfektne golf travice, mogometnimi igrišči, bazeni z mivko, palmami in seveda tobogani. Tu so še številni drugi zabaviščni parki.

Obiskali smo tudi Gardaland, ki vsako leto širi in spreminja ponudbo atrakcij. V Gardalandu vas ne glede na mesec, dan ali uro čaka gužva že na vhodu. Pri naslednjem obisku Gardalanda, bomo ne glede na ceno, zagotovo kupili Pass vstopnice. Gre za večdnevni vstop, vendar se splača tudi pri enodnevnem koriščenju. Vrste za najboljše atrakcije parka so tako dolge (tudi eno uro), da obupaš nad čakanjem. To še posebej priporočam za vse, ki imate starejše otroke, ki si želijo in že lahko uporabljajo najbolj zanimive atrakcije.

Vabim vas, da si ogledate tudi naš video.

Obiščite Gardsko jezero saj vas tam čakajo neomejene možnosti zabave, športa ter pohajkovanja.

Arrivederci do naslednjič.

Leave a Reply

Close Menu