Nekaj enostavnega za materinski dan…

Nekaj enostavnega za materinski dan…

Mama je ena sama

Mama je ena sama,
prva radost je mama,
prvi spev nina-nana,
prva beseda: mama!

Dajmo vse rože mami,
dajmo vsa sonca mami,
pesem, ki v nas se drami,
dajmo, zapojmo mami:

naj ne ostane brez mame
nihče na širnem svetu,
naj žive naše mame,
mame – najlepše na svetu!
(T. Pavček)

Mamice smo vedno vesele, če prejmemo rožice. Tiste iz travnika so meni najljubše, ker veš, da jih je otrok sam natrgal in podaril z ljubeznijo.

Danes vam predstavljam idejo za materinski dan, ki bo za razliko od travniških cvetlic, ostala za spomin na mamini polički, v vazici ali pa v škatli spominov. Moja škatla že poka po šivih, ker imam doma dva mala ustvarjalca.

Izdelava papirnatih rožic je tako enostavna, da se je lahko loti prav vsak. Po predalih pobrskajte in poiščite dolga lesena nabodala, ki jih pobarvate s katerokoli zeleno barvo. Uporabno je vse od akrilne barve, tempera barvic, vodenih barv ali celo flomastrov in voščenk. Iz belega papirja izrežite dva poljubna cvetova, ki ju zalepite skupaj in z dobrim lepilom (najbolje z vročim lepljenjem) pritrdite na leseno nabodalo. Na sredino cveta prilepite krogljico iz rumenega papirja (krep). Iz zelenega papirja izrežete dva listka in ju ovijete in prilepite okrog nabodala. Na lista otrok napiše krajši verz ali “MOJI MAMI”, “TVOJA …” Za izdelavo prašnika in listov lahko uporabite beli papir, ki ga otrok pred uporabo pobarva z barvicami.

Vsaka priložnost je dobra za ustvarjanje in učenje otrok poklanjanja drobnih pozornosti.

 

Leave a Reply

Close Menu