Ruska ruleta. Okužen ali neokužen?

Ruska ruleta. Okužen ali neokužen?

Ali bi igrali rusko ruleto? Verjetno ne.

naravna kozmetika klopi

Pravijo, da moraš pretresljivo zgodbo doživeti sam ali jo morajo doživeti najbližji, tisti, za katere bi dal življenje, da te ta dovolj tesno omreži in ti pusti znamenje globoko v srcu.

Pred osmimi leti sem se iz mesta preselila na območje, znano po domovanju medvedov in klopov. Klopi si pravzaprav lastijo kar celotno območje države, vendar se mi zdi, da so neskončni gozdovi na tem območju kar nekakšni Maldivi zanje. S tedaj šestmesečno hčerko sva območje po dolgem in širokem spoznali z vozičkom in kengurujčkom. Bil je najin raj na Zemlji, idilično podobo pa je kvaril le grenak spomin globoko v srcu. 

Že dobri dve desetletji me tesno objema strah pred nevarnimi živalmi. Sploh ne pred zverinami, ki se praviloma umaknejo človeku na njihovi poti, ampak tistimi, ki so velike le nekaj milimetrov in je bližnje srečanje z njimi igra na srečo. Malo kdo sploh lahko razume, od kod takšen strah pred klopi. Svoje sledi je pustil globoko v mojem srcu, ko sem se še kot otrok poslovila od dekleta, ki je bila na pragu odraslega življenja. Najlepša leta mladosti je bila večletno bitko na tehtnici življenja in smrti – zaradi usodnega klopa. Poleg zgodb o klopnem meningoencefalitisu pogosto poslušam zgodbe znancev, sosedov in prijateljev, ki jim je okužba z borelijo spremenila življenje in močno vplivala na kakovost preostalega življenja. 

Življenje teče dalje. Življenje ni na čakanju!

Kljub vsemu nisem želela, da me strah odvrne od narave, da svojima otrokoma preprečim, da bi raziskovala gozd, da ne bi nabirala gozdnih sadežev, poslušala ptic in opazovala gozdnih živali. Nisem dovolila, da ta nekaj milimetrov velika nadloga uniči naš življenjski slog, veselje in življenje. 

Kdor išče, ta najde.

Po iskanju in preizkušanju učinkovitega sredstva, ki bi odgnalo klope in bilo hkrati popolnoma naravno, sem naletela na Zeliščno pršilo proti klopom in komarjem Cvetka, ki je narejeno iz izvlečkov in eteričnih olj zelišč s Cvetkinega vrta, kot so eterično olje geranije, izvlečka poprove mete in timijana, eterična olja atlantske cedre in drugih zeliščnih izvlečkov, je prijetnega vonja, ponaša se s certifikatom za bio izdelek in izdelek, primeren za vegane, ne pušča sledi in je predvsem učinkovito. Z njim se lahko varno pršimo vsepovsod, od glave do peta, in smo ob tem zaščiteni tudi pred komarji, ki jih bo letos zaradi vlage za izvoz;)

Ruske rulete zagotovo ne bomo igrali, saj je tveganje za hude bolezni, ki jih klopi prinašajo, preveliko. Znamenje v srcu me nenehno opominja, da naredim vse, kar je v mojih močeh, da smo na naraven in učinkovit način vedno v naravi z naravo. Mi smo vedno zaščiteni! Zakaj ne bi bil tudi ti?

Objava nastala z ljubeznijo ter sodelovanjem z Zeliščnim posestvom Cvetka.

Leave a Reply