Otroci ustvarjajo

Otroci ustvarjajo

Se še spomnite naše predbožično ustvarjanje? Tudi takrat smo ustvarjali s stiroporom. Očitno ga imamo radi in seveda smo kar vsi člani družine radi s škarjami v roki, čopičem za ušesom in pred polno škatlo ustvarjalnega materiala, ki se iz leta v leto povečuje. Otroci so zelo veseli, če sami izdelajo dekoracijo za prihajajoče praznike. Letos smo malo pohiteli. Razlog je predvsem v tem, ker smo slučajno kupili vse potrebno in smo šli takoj v akcijo.

Super je tudi to, da jajčka ne bomo pojedli in nam lahko krasiljo mizo že malo pred prazniki in jih lahko spet uporabimo naslednje leto. V storoporna jajčka lahko zapičimo kljukico na katero zavežemo nit in jih po želji obesimo.

Tokrat smo nabavili v Tediju nekaj stiropornih jajčk, samolepilne čipke,  in papirnate rožice na žici. Doma smo že imeli washi samolepilne trakove, roza, modro in belo akrilno barvo, volno in druge dodatke. Pri barvanju sta si otroka pomagala s kartonsko embalažo za jajca. Tako sta lažje pobarvala najprej polovico jajca in kasneje še drugo polovico. Različni washi trakovi so super zadeva, ker jih tako otroci lažje prilepijo na vsako površino. Pester izbor tovrstnih trakcev sem zasledila pri Fridolini. Jajček lahko tudi premažete po sredini z lepilom in ovijete s staro pisano volno. Možnosti je veliko.

Otroci bodo zagotovo zelo uživali in veselje, ko bo rezultat njihovega dela na mizi bo neizmerno. Zaposlite male ustvarjalne prstke. Miza in oblačila bodo malo pobarvana, a nič za to. Pralni stroj bo vse opral, ideje in kreativnost otrok bo ostala.;)

Pozdravček od Njami mami ekipe.

Leave a Reply

Close Menu