Pecivo iz pirinega zdroba brez sladkorja in mleka

Pecivo iz pirinega zdroba brez sladkorja in mleka

Iz sočnega biskvitnega peciva, ki vsebuje kar nekaj zanimivih sestavin je na koncu nastala tortica brez sladkorja.

Biskvit je tako sočen, da ga lahko jemo brez smetane in jagod in je tako tudi brez mlečnin. Če ga uporabilo za tortico, ga ni potrebno dodatno namočiti.

Rada uporabljam mandlje v prehrani. Pravijo, da pest mandljev na dan odžene številne bolezni stran.

Mandlji so bogati z beljakovinami, drugimi pomembnimi hranili, vitamini in minerali. Vsebujejo veliko kalcija za vse tiste, ki ne uživate mlečnih izdelkov. Zavirajo apetit in preprečujejo nabiranje odvečne maščobe.

Pa poglejmo kako preprosta je priprava tega sočnega biskvita.

Sestavine:

  • 2 zelo zreli banani
  • 5 manjših jabolk 
  • 100 g pirinega zdroba (gris)
  • 60 g mletih mandljev
  • jajce
  • polovica pecilnega praška
  • 130 ml riževega ali mandljevega mleka
  • 25 ml pomarančnega ali navadnega oljčnega olja 

Postipek:

Zelo zreli banani dobro pretlačimo z vilicami. Jabolka olupimo in naribamo. Vse ostale sestavine dobro premešamo z mašalnikom ali ročno. Mešanici dodamo pretlačeni banani in naribane jabolke in še enkrat dobro premešamo sestavine.

Maso nalijemo v namaščen in pomokan model za torto. Dno modela lahko obložimo s peki papirjem. Uporabimo model 24 cm.

Biskvit pečemo na 180 C 40 minut. Dobro ohlajen biskvit odstranimo iz pekača in ga po želji okrasimo s smetano ali mascarpone sirom (lahko rastlinsko smetano) in sadjem.

 

Leave a Reply

Close Menu