Rojstnodnevno sladkanje se nadaljuje – 2. del

Rojstnodnevno sladkanje se nadaljuje – 2. del

V prejšnji objavi sem že napovedala, da se naše rojstnodnevne zabave ob rojstnem dnevu obeh otrok nadaljujejo in trajajo kar dva vikenda. 

Oba otroka sta minuli konec tedna pričakala še drugi del obiskov ter prvič se rojstnodnevni zabavi iz prejšnje nedelje pridružuje še pižama party za punce

Kako izgleda pižama party za pupe?

S slavljenko sva se odločili, da mora biti večer za pupe, zares pupast. Nabavili sva maso za izdelavo ekoloških domačih mil, rdeče barvilo ter silikonske kalupe v obliki vrtnic, v katerem smo s puncami izdelale naravna mila. V prav posebnih mini darilnih vrečkah so mila odnesle domov. V stilu se je nadaljevalo tudi pupasto sladkanje. Mami je tudi pri sladicah upoštevala želje slavljenke. 

Sladkanje na

Popsi

Dan pred pižama party sem spekla moj najljubši (beri: najenostavnejši) biskvit, ki sem ga uporabila že prejšnji teden pri peki Biankine tortice. Dodala sem še štiri žlice kakava, da se je rahlo obarval. Ko se je biskvit ohladil, sem ga nadrobila, mu dodala 3 velike žlice nutelle in 2 žlici mascarpone sira. Sestavine sem dobro pregnetila in nastala je masa za prave pupaste popse. V kolikor se vam zdi, da je masa še vedno premalo lepljiva in pri oblikovanju kroglic ne ostane skupaj, brez težav dodate nutello in ponovno premešate. Predlagam, da nutello in mascarpone dodajate postopoma in količino sami prilagajate glede na vlažnost biskvita.  Maso sem razdelila na tri dele, dobro ovila s prozorno folijo za živila in jo pustila čez noč v hladilniku. Naslednji dan sem vsako maso posebej vzela iz hladilnika in oblikovala 30 g kroglice. Tudi oblikovane kroglice je potrebno postaviti nekaj časa na hladno. Lahko le za kratek čas v zamrzovalnik. Med tem sem stopila nad vročo vodo dva obliva in sicer zelenega ter roza . Konico plastičnih palč za popse  sem namočila v stopljen preliv in jo porinila v kroglico ter kroglico še v celoti namakala v prelivu. Nekaj sekund sem počakala in takoj začela s posuvanjem dekoracij. Za Biankine popse sem uporabila rumen sladkorni posip, zelene kristalčke ter bele rožice.

Makroni

Druga Biankina želja so bili makroni. Na tem mestu si je že tako prezaposlena in utrujena mama nekoliko olajšala delo. Med obiskom Peki trgovine sem že večkrat razmišljala o uporabi pripravlene mešanice brez glutena, laktoze, konzervansov in palmovega olja. Potrebno je dodati le 70 g beljakov, ki morajo pred tem počivati nekaj ur na sobni temperaturi. Izbrali sva seveda roza mešanico za naše super punce.

Za pravilno obliko in enakomerno velikost priporočamo uporabo dvostranske namenske silikonske podlage pri kateri lahko izbiramo velikost makronov in jih na njej lahko tudi spečemo. Za peko in pripravo sem upoštevala navodila navedena na embalaži makronov. 

Za kremo sem uporabila naslednje sestavine:

  • 200 g bele čokolade
  • 90 g  sladke smetane
  • 12 g masla

Belo čokolado narežete na majhne koščke ter jo postavite v visoko posodo. Sladko smetano zavrete in jo postopoma dodajate v zdrobljeno čokolado ter ves čas mešate s paličnim mešalnikom. Na koncu dodate še maslo in še zadnjič premešate. Kremo prelijete v posodo s širokim dnom, pokrijete s plastično folijo za živila in postavite več ur v hladilnik. Makrone sem namazala s kremo, z drugo polovičko pa na rahlo prekrila makron in takoj postavite na hladno za nekaj ur. Lahko jih preprosti manažete z nutello, marmelado ali drugo gosto kremo. 

Minjončki

Tu še ni konec. Odkar sem odkrila tanke maslene košarice za pripravo mini sladkih grižljajev, sem naravnost obsedena z njimi. Napolnim jih z najljubšo vanilijevo kremo ter okrasim z borovnicami in mini penicami ali samo s sadjem.

Recept za vanilijevo kremo:

  • 500 ml polnomastnega mleka
  • vanilija
  • 6 svežih rumenjakov
  • 90 g koruznega škroba ali moke (količina odvisna od željene gostote kreme)
  • 100 g sladkorja
  • žlica limoninega soka in limonino lupinico 

Za najenostavnejši recept uporabite palični mešalnik. Vse sestavine stresete v visoko in ozko posodo in nadaljujete z miksanjem. Ko je masa gladka jo prelijete v lonec in postavite na ogenj. Ob neprestanem mešanju z lopatico kuhate kremo dokler se ne zgosti. Odstavite in takoj pokrijete s prozorno folijo za živila, da preprečite nastanek skorjice. 

Poleg izdelave naravnih mil in pupastega sladkanja so punce veliko čebljale, se igrale družabne igre in bolj malo spale. Spanje smo vsi nadoknadili že naslednji večer;) Pižama party je posebno doživetje za dekleta in ga zagotovo kmalu spet ponovimo.

Pozdravček od Njami mami bande.

Leave a Reply