Valentinčki ustvarjajo

Valentinčki ustvarjajo

Bliža se dan, ko bodo moški hodili po mestih z vrtnicami in bombonjerami. Bliža se torej valentinovo, nad katerim nisem bila nikoli preveč navdušena. Še en tržno naravnan praznik, katerega namen je zaslužek. Veliko lepše in tudi bolj pozorno se mi zdi, da si pari izkažejo drobne pozornosti skozi celo leto ali pa se presenetijo s šopkom cvetja, večerjo ali najljubšo tortico na običajni, dolgočasen ponedeljek.

Zarečenega kruha sem se že veliko najedla in čeprav sem trenutno na neki brezglutenski dieti, ga še kar naprej jem (zarečenega seveda). Odkar sta tu otroka se je marsikatera navada in marsikatero prepričanje precej spremenilo. Ena od sprememb je prav gotovo dekoriranje hiše. Vedno sem govorila: ›Na naši novoletni jelki bodo vse bunkice zlate barve, nikjer ne bo nič kičastega viselo.‹ Seveda imamo vsako leto nove dodatke, ki krasijo jelko. Med njimi se najdejo tudi obeseki iz kinder jajčka, mini ninja želva in še marsikaj. Vsak praznik, ki pride in še malo vmes se pri naši hiši ustvarja in dekorira.

P2240342

P2240339.JPG

Tako je tudi valentinovo postalo priložnost za krasitev kuhinjske mize, da bosta mama in tata lahko romantično večerjala ob svečah, ter otroci urili svoje prstke in veseli sodelovali pri ustvarjanju lepih izdelkov za starše.

Izdelava svečk je zelo preprosta. V vsaki večji trgovini, v Fridolina, Teddyju ali na aliexpresu najdete vrvice, trakove, samolepilne trakove in ostale dodatke, ki jih pritrdite, zalepite ali zavežete okoli večjih sveč.

Tu je še ideja za malo večje otroke in očije, ki lahko skupaj ustvarijo skrinjice za mamin nakit. Te smo izdelovali že za novoletna darila in so primerna tudi za valentinovo, dan žena in materinski dan. Lesene skrinjice sem našla v Teddyju po 1€.

 

P2230384P2230374P2230383

Želimo vam veselo ustvarjanje s skupnimi močmi in zaljubljeno valentinovo in vse ostale dni v letu.

 

Leave a Reply